O pokušení

by - 17 února

Krásné ráno. Doufám, že si užíváte víkend plnými doušky a s úsměvem od ucha k uchu. Já rozhodně ano. Tenhle víkend mám sám pro sebe, můj milý odjel slavit maminčiny narozeniny a já toho chci využít a co nejvíc si odpočinout a načerpat nové síly. Kromě pravidelné beauty hodinky v koupelně, už mám za sebou první dostaveníčko s farmářskými trhy, konečně chci dočíst knížku, která mi leží netknutá asi tři týdny na nočním stole, něco dobrého si uvařit k jídlu a pak už to nechat na náhodě a náladě. Víkend je to pro mne po delší době speciální i v tom smyslu, že mám konečně čistou hlavu a mám pocit, že zase můžu dýchat. Když si vzpomenu, jak ustrašeně jsem musel vypadat, když jsem před pár měsíci nastupoval do nové práce a když se na sebe podívám teď a vidím, jakou obrovskou cestu jsem za ten půl rok ušel, nejraději bych si nafackoval, že jsem vůbec dovolil, přemýšlet o tom, že bych odešel a začal jinde znovu, se vším příkořím co takové začátky obnáší. Jsem zaskočený sám ze sebe. Noci, kdy mi se mi hlavou honily ty všechny představy, jaké by to mohlo být, kdy mi šeptal, že u něj najdu podporu, ať už se rozhodnu jakkoliv, noci, kdy jsem na šíji cítil jeho horký dech, co mě uklidňoval, noci, který mi nedovolily klidně spát a kdy jsem se cítil totálně ztracený. Úzkosti, strach z nevědomí, ze zklamání, to všechno je najednou pryč a já zase stojím pevně nohama na zemi a už nepochybuji. Vím, že jsem se rozhodl správně. Odpověď na to, co v životě skutečně chceme, není v ničem kolem nás, ale pouze v nás. To, že spolu netrávíme víkend, jsme si alespoň trochu vynahradili společně stráveným pátečním večerem, kdy jsem upekl podle velmi jednoduchého receptu brownies (plavková sezona je ještě daleko) a pak jsme koukali na Přátele a jiné sitcomy.





Brownies

Těsto:
3 vejce
150g jemného krupicového cukru
200g másla
200ml polotučného mléka
300g hladké mouky
1 lžička jedlé sody
nastrouhaná kůra a šťáva z 1 citronu
špetka soli

+

100g kvalitní čokolády
25g kvalitního kakaa

Troubu jsem si předehřál na 160 stupňů. V míse jsem ušlehal vejce s cukrem do pěny. Do ještě horkého rozpuštěného másla vmíchal studené mléko, směs promíchal s vejci s cukrem, přidal všechny ostatní suroviny a vše důkladně umíchal do hladkého těsta. Hotové těsto vlil do formy vystlané pečícím papírem a pekl asi 30 minut, dokud nemělo těsto na povrchu tenkou lesklou křehkou kůrčičku, ale uvnitř zůstalo ještě vláčné.

Recept pochází z knihy La Buchta.







tulipseason



Text a foto Czech Blondýn






Mohlo by se Vám líbit

0 komentářů