Designed by Veethemes.com | Gooyaabi

Ani letos jsme si nenechali ujít LeMarket v galerii Mánes, ze kterýho vám přináším i pár fotek.


Jen ve zkratce. LeMarket je moderní tržiště, který svým návštěvníkům představuje lokální produkty, služby a projekty. My si v neděli pochutnali na úžasný zmrzce od Angelata, nechali si připravit čaj od kluků z Tatry Tea, rozšířili svou sbírku müsli o jahodový a kakaový z Janovy pece, ale k vidění  tam toho bylo mnohem víc. Dermacol, ODIVI, Papidu, Airbnb, Havlíkova přírodní apotéka atd. 90 prodejců zaplnilo do posledního místa dvě patra galerie.





Využili jsme krásnýho počasí připomínající léto a z galerie šli na procházku po Náplavce a na jídlo do School, kde už jsme taky dlouho nebyli. A jaký byl váš víkend? A byl jste někdo na LeMarketu?

Czech Blondýn 
Minule jsem do instagram postu přidal malou recenzi o kavárně Styl&Interiér, dnes přidávám další, o podniku Cacao, kterej najdeš kousek od Palladia.


relax chvíle s čokoládou a červnovým Okáčkem / tenhle výhled asi nikdy neomrzí / u holek v showroomu Bechick jsem si ve středu vyzvedl náramek Timi, mrkni se na bechick.com / na obědě v Home Kitchen



květiny všude, kam se podíváš / jídlo nás poslední dny baví nejen jíst, ale i připravovat, inspiraci čerpáme odevšad


Kavárnu Cacao najdeš V Celnici, kousek od Palladia. Kromě široké nabídky smoothie nápojů / já si pochutnal na chia smoothie / tady připravují na každý den přes obědy jednu polévku a dvě hlavní jídla. Kvalita vs. kvantita je tu znát. Moje kuřecí krémová polévka byla vynikající, stejně jako Markův hlavní chod. Za skvělou obsluhu chceme poděkovat Martinovi M.

Plusy : příjemná obsluha / prostředí / skvělý výběr smoothie a dezertů

Mínusy : malá kapacita míst na sednutí

Czech Blondýn 
Palačinky se zdají jako jednoduchý dezert, ale pokud jsi perfekcionista, nikdy s nimi nebudeš spokojený. Jednou je těsto moc tenký, podruhý zase tlustý. Ani já jsem nebyl s výsledkem úplně spokojený, ale když použiješ šlehačku a nějaký to ovoce, snadno pár nedostatků zamaskuješ. :) Neměl jsem na jejich přípravu moc času, takže jsem sáhl po klasickým receptu, vejce, hladká mouka, mléko. Příště už snad vyzkouším třeba bezlepkový recept jaký jsem našel na blogu Kitchen Story.


Dělal jsem je podruhý v životě, konzistence těsta dobrá, vzhledem by mohly být lepší, ale to se časem vypiluje. No kalorická bomba to samozřejmě byla, takže příštích pár dní si podobný dezerty odpustíme, nebo se z nás ještě před začátkem léta stanou cvalíci :) Máte rádi palačinky? Jestli znáte nějaký recept, sem s ním :)

Czech Blondýn