• menu

  • A picture means I know what I was doing every minute. That's why I take pictures. It's a visual diary. - Andy Warhol

    Finally weekend: podzimní mámení, wellness a dýňový krém

    Když se můžu před chladným větrem bičujícím mi o tváře schovat v útulný kavárně a zahřát se mátovým čajem. Vychutnat si dýňovou polívku s piniovými oříšky. Zachumlat se do huňatýho svetru a brouzdat se spadeným listím, sbírat kaštany a trhat šípky. Podzim má svý kouzlo. A já ho miluju rok od roku víc a víc.

    Přes den to zatím na podzim nevypadá, ale rána a večery už jsou chladný, můj kamarád říká, že pravej podzim se pozná, když se ti začne kouřit od pusy. V některých restauracích už kraluje dýňová sezóna a jestli sis všiml, stromy už pomalu začínaj svou show magickejch barev!



    Víkend jsme odstartovali wellness relaxem a plaváním, což je jeden z nejpříjemnějších relaxů, jaký znám. Navíc jsme měli štěstí a měli jsme doslova celej bazén s vířivkou a saunami jen pro sebe :)


    Dostal jsem strašnou chuť na dýňový krém, ale nikam se mi nechtělo, tak jsem se rozhodl, že si jednu dýni Hokkaido koupím domů a krém si z ní k nedělnímu obědu připravím sám.


    Dýni jsem nahrubo nastrouhal, na olivovým oleji dozlatova osmahnul jednu větší cibuli, přidal k ní dýni, 750ml vody, 15 minut nechal podusit, následně rozmixoval, osolil a opepřil mletým bílým pepřem. Luxusní záležitost!


    Mátovej čaj teď piju po litrech a tenhle roztomilej plecháček jsem koupil za padesát kaček v Nanu Nana obchůdku v Quadriu.


    Další důvody, proč mít podzim rád, zde.

    Text a foto Czech Blondýn

    Když se můžu před chladným větrem bičujícím mi o tváře schovat v útulný kavárně a zahřát se mátovým čajem. Vychutnat si dýňovou polívku s piniovými oříšky. Zachumlat se do huňatýho svetru a brouzdat se spadeným listím, sbírat kaštany a trhat šípky. Podzim má svý kouzlo. A já ho miluju rok od roku víc a víc.

    Přes den to zatím na podzim nevypadá, ale rána a večery už jsou chladný, můj kamarád říká, že pravej podzim se pozná, když se ti začne kouřit od pusy. V některých restauracích už kraluje dýňová sezóna a jestli sis všiml, stromy už pomalu začínaj svou show magickejch barev!



    Víkend jsme odstartovali wellness relaxem a plaváním, což je jeden z nejpříjemnějších relaxů, jaký znám. Navíc jsme měli štěstí a měli jsme doslova celej bazén s vířivkou a saunami jen pro sebe :)


    Dostal jsem strašnou chuť na dýňový krém, ale nikam se mi nechtělo, tak jsem se rozhodl, že si jednu dýni Hokkaido koupím domů a krém si z ní k nedělnímu obědu připravím sám.


    Dýni jsem nahrubo nastrouhal, na olivovým oleji dozlatova osmahnul jednu větší cibuli, přidal k ní dýni, 750ml vody, 15 minut nechal podusit, následně rozmixoval, osolil a opepřil mletým bílým pepřem. Luxusní záležitost!


    Mátovej čaj teď piju po litrech a tenhle roztomilej plecháček jsem koupil za padesát kaček v Nanu Nana obchůdku v Quadriu.


    Další důvody, proč mít podzim rád, zde.

    Text a foto Czech Blondýn

    . 02 října 2016 .